Indiestadt: Darwin Deez, Soccer Mommy e.v.a.

Wanneer & Waar

vrijdag 21 september 2018
Aanvang: 18:30
Zaal open: 18:00
Paradiso Grote Zaal


Aanmelden voor dit concert

Aanmelden voor concerten die op een doordeweekse dag plaatsvinden kan tot 17:00 uur op de dag van het concert. Aanmelden voor concerten die in het weekend plaatsvinden kan tot de vrijdag voor het concert tot 17:00 uur.

Aanmelding is gesloten voor dit concert

Meer over dit concert

Darwin Deez is de super vrolijke, knotsgekke en mega catchy indie-groep uit New York, bijeengebracht door “die gast met die pijpekrullen en een diadeem” oftewel Darwin Smith. Het aanstekelijke nummer ‘Radar Detector’ op de debuutplaat van Darwin Deez zorgde in 2009 voor de nodige opschudding in indieland en betekende meteen de doorbraak van de band. Hierna volgden nog twee succesvolle albums, waarbij Darwin Deez niks van hun speelsheid inleverde. Denk aan rammelige folksongs, funky disco, catchy hooks, gemixt met een flinke dosis humor en hier en daar een tamboerijn. Op 1 augustus komt de nieuwste langspeler ‘10 Songs That Happened When You Left Me With My Stupid Heart’ uit en als de band écht niks veranderd is dan wordt het weer een vrolijke chaos op het podium!

Achter Soccer Mommy schuilt Sophie Allison, een meisje uit Nashville dat al sinds haar zesde gitaarpopliedjes schrijft en deze eigenhandig in elkaar knutselt op haar slaapkamer. Dat doet ze nu (op haar twintigse) dus nog steeds, én met succes. Het balletje begon te rollen toen ze in 2017 ‘Collection’ uitbracht en door Slowdive en Mitskien mee op tour genomen werd. Dit jaar bracht ze ‘Clean’ uit, welke door de pers meteen lovend ontvangen werd. Het kritische Pitchfork gaf een 8.4 (inclusief de titel best new music!) en DIY Magazine ging voor vier sterren. Wij geven ze geen ongelijk. Het rammelt, ontroert, snijdt en klinkt vooral eerlijk en bitterzoet. Perfect voor ons Indiestadt Festival dus.

Stereo Honey werd door de Britse The Independent begin dit jaar uitgeroepen tot ‘Ones To Watch in 2018’. Het viertal uit Londen heeft op dat moment nog maar een paar nummers uit, maar het zijn stuk voor stuk bangers. Gejaagde indie-electro die doet denken aan The Boxer Rebellion, Wild Beasts en Raised By Swan.

Slug is het solo-project van Ian Black, die eerder in de bands Field Music en The Bubble Project speelde. Op zichzelf maakt Black stevige art rock met intense, groovy riffs en injecties van funk en pop. Onder de noemder Slug werden de albums ‘Ripe’ (2015) en ‘HiggledyPiggledy’ (2018) uitgebracht.

Slenderbodies heeft een onuitputtelijke werkethos. Debuutalbum ‘Sotto Voce’ werd in een maand onderweg geschreven, opgenomen en geproduceerd. Nog geen jaar later volgde het tweede album ‘Fabulist’. Daarop hoor je luchtige gitaarliedjes met vervormde vocalen en persoonlijke lyrics.

Indiestadt 2018

Dit concert is een onderdeel van het Indiestadt dat een aantal dagen in september plaatsvindt. Bekijk hier een overzicht.

Help ons dit event promoten

Met een Indiestadpas 2020 steun je indiemuziek in Amsterdam. De meeste concerten zijn van jonge artiesten die nog veel fans voor zich moeten winnen. Help daarbij door jezelf op aanwezig te zetten via het Facebook-event. Dankjewel!